Petrinės 2018

Petrinės tirkšliškiams – didžiausia vasaros šventė, svarbi ir tikintiesiems, ir tradicijų puoselėtojams bei linksmybių mėgėjams. Savo šventės neįsivaizduojame be bažnytinių apeigų, maršo, gero koncerto, amatų mugės. Petrinės yra svarbios ne tik puoselėjant senas tradicijas. Šventė reikalinga ir puoselėjant bendruomeniškumą, telkiant ir vienijant bendruomenę. Nuo seno lietuviams šventės būdavo proga susitikti, pabendrauti, pasilinksminti, o gal ir reikalus aptarti.

Birželio 30 dieną jau nuo 11 val. Tirkšlių pušyne prasidėjo šurmulys: tinklinio varžybos Tirkšlių seniūnijos seniūno taurei laimėti, sporto varžybos: krepšinis, rankų lenkimas, svarmens kėlimas, orentacinės užduotys, lobio paieška ir šunų mokyklos pasirodymas. Vaikų laukė Kakė makė su savo drauge Pepe Ilgakojine.

Tirkšlių Kristaus karaliaus bažnyčioje vyko Šv. Petro ir Povilo atlaidų mišios, dalyvavo choras „Draugystė“, vad. R. Grušas.

Tirkšlių pušyne visus susirinkusius Petrus, Petres, Povilus bei šventės svečius sveikino Tirkšlių seniūnijos seniūnas Juozas Kungys, mero pavaduotoja Irena Macijauskienė, seimo nario Valiaus Ąžuolo padėjėja Reda Šiaulienė.

Tradicinę Petrinių šventę pradėjo šeimininkai laiudiškos muzikos kapela „Subatvakaris“, vad. Antanas Erlickis. Taip pat savo gražiomis ir skambiomis dainomis ir šokiais džiugino Birštono KC liaudiškos muzikos kapela „Lendrūnas“, vad. Algimantas Jazbutis, Liaudiškos muzikos kapela „Pečius griūna“, vad. Artūras Petruoka, Gargždų KC Dauparų sk. liaudiškos muzikos kapela „6 bačkos“, vad. Ramūnas Čaras, Šokių kolektyvas Jurginėlis.

Vėliau savo dainomis džiugino Muzikinės kaukės II vietos laimėtojas, Lietuvos balso finalininkas – Gražvydas Staigvilas. Ir žinoma, vakarą vainikavo smagi gegužinė…

Ačiū visiems įamžinusiems „Petrinės 2018” akimirkas.

Internetinėje svetainėje įkeltos Vaivos Sovaitės, Stasio Poderio, „Būdas žemaičių” nuotraukos.